Pigmentvlekken

Home  Behandelingen / Pigmentvlekken

Informatie

Pigmentvlekken en verkleuringen van de huid kunnen als cosmetisch storend ervaren worden. Wanneer de vlekken in het gezicht zitten kan dit extra vervelend zijn, omdat ze direct zichtbaar zijn voor de omgeving. Studies tonen aan dat pigmentvlekken een behoorlijke impact kunnen hebben op de kwaliteit van leven, want mensen met pigmentvlekken in het gezicht worden vaak ouder geschat dan hun daadwerkelijke leeftijd. Wanneer de vlekken u storen en direct zichtbaar zijn voor anderen, kan dit onzekerheid veroorzaken en ervoor zorgen dat het minder prettig voor u is om onder de mensen te zijn. Kortom, de vlekken kunnen erg vervelend zijn, in meerdere of mindere mate. 

Het herkennen van uw pigmentvlek(ken)

Er bestaan twee soorten pigmentproblemen: hypopigmentatie  (gekenmerkt door een te donkere verkleuring van de huid) en hyperpigmentatie (gekenmerkt door een te lichte verkleuring van de huid). Welke verschillende vormen er zijn leest u hieronder.

Hyperpigmentatie

 • Café au lait vlekken (kenmerkt zich door een egale koffiekleur)

 • Melasma (zwangerschapsmasker)

 • Post-inflammatoire hyperpigmentatie (pigment na een ontsteking of beschadiging van de huid)

 • Sproeten

 • Poikyloderma van civatte (grillige roodbruine verkleuring in de hals door zonschade)

 • Ouderdomsvlekken (ouderdomswrat, lentigo solaris, etc.)

Hypopigmentatie

Deze vorm kenmerkt zich door een lichte verkleuring van de huid, zoals:

 • Vitiligo (melkwitte plekken)

 • Littekens

 • Pityriasis alba (´zomereczeem´ bij kinderen, gekenmerkt door witte schilferende vlekjes)

Behandeling

Er bestaan tegenwoordig verschillende behandelingen om pigmentvlekken te bestrijden. Tijdens het consult beoordeeld de huidtherapeut of u in aanmerking komt voor behandeling en welke behandeling voor u het meest geschikt is.

Behandelmogelijkheden zijn:

 • Coagulatietherapie: Heeft u last van verheven pigmentvlekken in het gelaat of op het lichaam? Dan is coagulatietherapie een doeltreffende en veilige methode om dit te verwijderen. Lees meer…

 • Chemische peeling: Stoort u zich aan pigmentvlekken en wilt u weer een egale tint? Met de revolutionaire peelings van DermaQuest kunnen pigmentvlekken zichtbaar verminderen. De peelings bieden verschillende voordelen, waaronder een optimaal herstelproces en een relatief korte herstelperiode. Lees meer…

 • Microneedling: Met de Dermapen 4™ is Microneedling opnieuw uitgevonden en is huidverbetering op het allerhoogste niveau mogelijk! Indicaties zoals pigmentvlekken kunnen doeltreffend en efficiënt behandeld worden. De Dermapen 4™ biedt vele voordelen voor een nog mooier resultaat! Lees meer…

 • Pigment-laserbehandeling: Informeer naar de mogelijkheden.

 

Gratis consult

U kunt terecht voor een informatief consult van 15-30 minuten Tijdens dit consult ontvangt u indien gewenst een passend behandelplan, evenals een indicatie van de kosten. Aanmelden kan op eenvoudige wijze, door het contactformulier in te vullen. Er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. 

Tarieven

Klik op de link voor meer informatie over de tarieven.

Vergoeding

De behandeling van pigmentvlekken wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

De Elvii532 VP is een nieuwe generatie Diode laser die wij inzetten voor het verwijderen van rode vaatjes, pigmentvlekken en diverse onregelmatigheden zoals fibromen en wratjes.

Heeft u vragen over de behandeling van pigmentvlekken? Vul het contactformulier in en er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. 

 

   

  Waarom DermEsthé?

  ___

   

  De specialist

  ___

   

  Lees ervaringen

  ___