Ongewenste haargroei

Home  Behandelingen / Ongewenste haargroei

Informatie

Overbeharing is een aandoening wat vaak voorkomt en is meestal erfelijk bepaald. Aan het eind van de puberteit komt de beharing vaak tot uiting. Hormonen spelen hierbij een belangrijke rol. In enkele gevallen is er sprake van een verhoogd testosterongehalte (mannelijk geslachtshormoon) in het bloed, maar in de meeste gevallen is de hormoonspiegel normaal, maar bestaat er een verhoogde gevoeligheid voor testosteron, wat aanleiding kan geven voor een toename van haren. In sommige gevallen kan er ook sprake zijn van een onderliggend ziektebeeld. Een vaak voorkomend ziektebeeld is het polycysteus ovarium syndroom (PCOS).

Soorten overbeharing

Er zijn twee soorten overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Hieronder worden de verschillen toegelicht.

Hypertrichose:

 • Kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen

 • Een sterke toename van haargroei op plekken waar het ‘normaal’ is om haargroei te hebben, bijv. armen en benen

 • Vaak dunnere haren dan bij hirsutisme

Hirsutisme:

 • Sterke toename van haargroei bij vrouwen die gekenmerkt wordt door een mannelijk beharingspatroon

 • Haargroei op plekken die in feite ‘abnormaal’ zijn, bijv. snor, baard, buik en borstharen

 • Vaak een dikke grove structuur 

 • Vaak is de haargroei op de ‘normale’ plekken ook meer uitgesproken dan normaal

Behandeling

Ongewenste haargroei kan cosmetisch als zeer storend ervaren worden. Het kan een gevoel van schaamte en onzekerheid met zich mee brengen of zelfs leiden tot psychische klachten. Er zijn verschillende manieren om de haargroei tegen te gaan. Voor tijdelijke oplossingen kun je de haren scheren, epileren, knippen, waxen, harsen of bijvoorbeeld ontharingscrème gebruiken. Bij DermEsthé kunt u terecht voor een definitieve en blijvende oplossing voor ongewenste haargroei.

Behandelmogelijkheden

  • Pijnloos laser ontharen: Met behulp van de Soprano Laser bent u snel en pijnloos van uw overbeharing af. De Soprano Laser beschikt over de allernieuwste lasertechniek (SHR-methode) en is daarmee de meest effectieve en veiligste oplossing voor uw ongewenste haargroei. Als enigste kliniek in Huizen. Lees meer…

  • Elektrische epilatie: Wilt u definitief af van witte, grijze, rossige of blonde haren? Elektrische epilatie is een effectieve en veilige oplossing  voor zowel dunne als stugge haren.  Lees meer…

Gratis consult

U kunt terecht voor een informatief consult van 15-30 minuten Tijdens dit consult ontvangt u indien gewenst een passend behandelplan, evenals een indicatie van de kosten. Aanmelden kan op eenvoudige wijze, door het contactformulier in te vullen. Er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. 

Tarieven

Klik op de link voor meer informatie over de tarieven.

Vergoeding zorgverzekering

De behandeling van overbeharing in het gelaat (zowel laserontharing als elektrische epilatie) wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar hoeveel er vergoed wordt. 

Heeft u vragen over de behandeling van ongewenste haargroei? Vul het contactformulier in en er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. 

   

  Waarom DermEsthé?

  ___

   

  De specialist

  ___

   

  Lees ervaringen

  ___