Goedaardige huidoneffenheden

Home  Behandelingen / Goedaardige huidoneffenheden

Informatie

Er bestaan verschillende goedaardige huidafwijkingen van de huid. Bij een goedaardige huidafwijking is er sprake van een plaatselijke ophoping van cellen. Hoe ouder we worden, hoe meer goedaardige vlekjes, bultjes en plekjes we krijgen. Erfelijkheid en bijvoorbeeld veelvuldige blootstelling aan de zon spelen hierbij ook een rol. Goedaardige huidafwijkingen kunnen als cosmetisch storend ervaren worden.

Voorbeelden van huidafwijkingen:

 • Fibromen: (ook wel ‘steelwratjes’ of ‘wild vleesje’ genoemd), huidkleurige wratjes of net iets donkerder van kleur en zijn vaak gelokaliseerd in de oksels, liezen of hals.

 • Ouderdomswratten (verruca seborrhoica): goedaardige wratachtige tumoren welke vaak in veelvoud toenemen naarmate de leeftijd vordert. Vaak gaat het om een ruw, fluweelachtig geel/grijs/bruin vlekje. 

 • Dermatosis papulosa nigra: kleine (1-5 mm) bruine tot zwarte vlekjes, bultjes of wratjes in het gezicht of de hals en komen voor bij patiënten met een donkere huid (Aziatisch- en negroïde ras). 

 • Xanthelasma: gele verkleuringen en bultjes van de oogleden, met als oorzaak de ophoping van vet op één plek in de huid. de bultjes worden langzaam groter en kan variëren van enkele mm. tot bijna het gehele ooglid. 

Behandeling

Goedaardige huidafwijkingen kunnen op een doeltreffende en veilige wijze worden verwijderd.

Behandelmogelijkheden zijn:

 • Coagulatietherapie: Met behulp van een naaldje en stroom wordt de huidafwijking door middel van hitte op een eenvoudige wijze vernietigd, zonder dat daar een chirurgische ingreep aan te pas hoeft te komen. Hierdoor wordt littekenvorming voorkomen. Lees meer…

 • Laserbehandeling: Informeer naar de mogelijkheden.

Gratis consult

U kunt terecht voor een informatief consult van 15-30 minuten Tijdens dit consult ontvangt u indien gewenst een passend behandelplan, evenals een indicatie van de kosten. Aanmelden kan op eenvoudige wijze, door het contactformulier in te vullen. Er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. 

Tarieven

Klik op de link voor meer informatie over de tarieven.

Vergoeding

De behandeling van goedaardige huidoneffenheden wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

 

De Elvii532 VP is een nieuwe generatie Diode laser die wij inzetten voor het verwijderen van rode vaatjes, pigmentvlekken en diverse onregelmatigheden zoals fibromen en wratjes.

Heeft u vragen over de behandeling van goedaardige huidoneffenheden? Vul het contactformulier in en er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. 

   

  Waarom DermEsthé?

  ___

   

  De specialist

  ___

   

  Lees ervaringen

  ___