Gerstekorrels (milia’s)

Home  Behandelingen / Gerstekorrels (milia’s)

Informatie

Milia’s (ook wel ‘gerstekorrels’ genoemd), zijn kleine ontsierende witte korreltjes op de huid, gevuld met keratine. Milia’s ontstaan door een verstopping in de afvoergangen van de talg- of zweetklieren. De bultjes kunnen spontaan ontstaan, maar kunnen ook ontstaan als de huid oppervlakkige schade heeft geleden, bijvoorbeeld na een brandwond, schaafwond of een blaar. Door een huidbeschadiging kunnen afvoergangen geblokkeerd raken. Gelukkig kunnen milia’s ook spontaan weer verdwijnen. Wanneer dit niet het geval is bestaan er diverse behandelingen om milia’s op een veilige wijze te verwijderen. Het advies is om zelf niet de milia’s uit te drukken, omdat dit vaak vervelende littekens en / of hyperpigmentatie achterlaat.

Behandeling

Milia’s kunnen op een effectieve en veilige wijze worden verwijderd. 

Behandelmogelijkheden zijn:

 • Dieptereiniging: met een steriel naaldje wordt de milia ingeprikt en verwijderd. Lees meer…

 • Coagulatietherapie: Met behulp van een naaldje en stroom wordt de milia door middel van hitte op een eenvoudige wijze vernietigd, zonder dat daar een chirurgische ingreep aan te pas hoeft te komen. Hierdoor wordt littekenvorming voorkomen. Lees meer…

Gratis consult

U kunt terecht voor een informatief consult van 15-30 minuten Tijdens dit consult ontvangt u indien gewenst een passend behandelplan, evenals een indicatie van de kosten. Aanmelden kan op eenvoudige wijze, door het contactformulier in te vullen. Er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. 

Tarieven

Klik op de link voor meer informatie over de tarieven.

Vergoeding

De behandeling van gerstekorrels (milia’s) wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

Heeft u vragen over de behandeling van gerstekorrels (milia’s)? Vul het contactformulier in en er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. 

 

   

  Waarom DermEsthé?

  ___

   

  De specialist

  ___

   

  Lees ervaringen

  ___