Rode vaatjes (couperose)

Home  Behandelingen / Rode vaatjes (couperose)

Informatie

Couperose wordt kenmerkt door rode vaatjes in het gezicht. De medische term voor deze vaatjes is ”teleangiëctasiëen”. De vaatjes ontstaan doordat oppervlakkige vaatjes in de huid slapper worden en zich verwijden. Couperose is een onschuldige aandoening die meestal ontstaat vanaf het 30ste levensjaar bij mensen met een blanke huid. In de meeste gevallen ontstaan de vaatjes op de wangen, kin en / of de neus. Naast het feit dat de vaatjes vaak als cosmetisch storend ervaren worden, kunnen er ook klachten ontstaan zoals een branderig gevoel, prikkelingen, tintelingen of jeuk. Couperose lijkt erg op het huidbeeld van rosacea, echter is er bij rosacea naast de genoemde verschijnselen ook sprake van bultjes, zwellingen, puskopjes of ontstekingen. Deze verschijnselen treden niet op bij couperose.

Oorzaak & uitlokkers 

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen voor de uitgezette vaatjes, bijvoorbeeld:

 • Erfelijkheid

 • Blootstelling aan zonlicht

 • Weersinvloeden / temperatuurschommelingen

 • Alcoholgebruik

Behandeling

Couperose kan op een effectieve en veilige wijze worden verwijderd.

Behandelmogelijkheden zijn:

 • Coagulatietherapie: Met behulp van een naaldje en stroom worden de vaatjes door middel van hitte op een eenvoudige wijze vernietigd, zonder dat daar een chirurgische ingreep aan te pas hoeft te komen. Hierdoor wordt littekenvorming voorkomen. Lees meer…

 • Vaat-laserbehandeling: Informeer naar de mogelijkheden.

Gratis consult

U kunt terecht voor een informatief consult van 15-30 minuten Tijdens dit consult ontvangt u indien gewenst een passend behandelplan, evenals een indicatie van de kosten. Aanmelden kan op eenvoudige wijze, door het contactformulier in te vullen. Er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. 

Tarieven

Klik op de link voor meer informatie over de tarieven.

Vergoeding

De behandeling van couperose wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

De Elvii532 VP is een nieuwe generatie Diode laser die wij inzetten voor het verwijderen van rode vaatjes, pigmentvlekken en diverse onregelmatigheden zoals fibromen en wratjes.

Heeft u vragen over de behandeling van couperose? Vul het contactformulier in en er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. 

   

  Waarom DermEsthé?

  ___

   

  De specialist

  ___

   

  Lees ervaringen

  ___