Peelings

Home  Behandelingen / Peelings

Informatie

Wij maken gebruik van de DermaQuest peelings. Bij een peeling worden letterlijk de dode huidcellen met natuurlijke zuren van de huid ‘gepeld’ en op een natuurlijke manier het huidvernieuwingsproces gestimuleerd. De revolutionaire en professionele producten van DermaQuest behoren tot het topsegment en zijn ontwikkeld door een team van wetenschappers en specialisten. Doordat de peelings gebaseerd zijn op de Stam Cell Technologie kan er een nog mooier, effectiever en efficiënter resultaat worden bereikt. Het unieke aan de peelings van DermaQuest is dat iedere peeling uit een combinatie van verschillende ingrediënten bestaat (bijv. Trichloorazijnzuur/TCA, glycolzuur, salicylzuur of melkzuur).  Door de verschillende werkzame stoffen en sterktes te combineren bestaat er voor ieder huidprobleem een geschikte peeling en is er een optimaal resultaat mogelijk. Voordelen aan de peelings van DermaQuest zijn met name het optimale herstelproces en een relatief korte herstelperiode. 

Behandeling

Voor ieder huidprobleem beschikken we over een geschikte peeling!  Onze peelings kunnen doeltreffend ingezet worden voor diverse indicaties. De peelings verschillen qua sterkte en diepte en zijn daarom ingedeeld in verschillende levels (zie hieronder beschreven). Tijdens een consult ontvangt u persoonlijk advies van de huidtherapeut welke peeling(s) en combinaties voor u geschikt zijn om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen.

Chemische peelings zijn geschikt voor

 • Acne / restacne / acnelittekens

 • Rosacea

 • Pigmentvlekken

 • Grove poriën 

 • Grove huidstructuur

 • Fijne lijntjes / rimpels / rokerslijntjes

 • Doffe huidtint

Soorten peelings

Level 1: oppervlakkige peeling

 • Primery Pumpkin Resurfacer

Level 2: medium peeling

 • Power Pumpkin Resurfacer

 • Salicylic Acid Peel 30%

 • Mango Bright Resurfacer

Level 3: medium-diepe peeling

 • Modified Jessner

 • Skinbrite Peel

Level 4 diepe peeling

 • TCA/Salicylic Peel

Resultaat

Gemiddeld zijn er 4-6 behandelingen nodig, afhankelijk van de indicatie en uw wensen en behoeften. Tijdens een consult kan de huidtherapeut hierover gericht advies geven.

 • Verbetering van de algehele huidconditie

 • Een fijne en gladde huidstructuur

 • Een egale huidtint

 • Een strakkere, stevigere en jonger uitziende huid

 • Een frisse en gezonde algehele uitstraling

Voorzorginstructies

Voordat u kan starten met de peelingbehandeling, is het belangrijk dat de huid eerst ‘gewend’ raakt aan de zuren op de huid. Daarom is het van belang om een tot twee weken voor de behandeling te starten met de voorbereiding middels producten. Hoe beter de voorbereiding is, hoe beter het resultaat zal zijn. De huidtherapeut kan u advies geven over welke producten het meest geschikt zijn voor uw huid ter voorbereiding op de behandeling. Probeer voor de behandeling de zon zoveel mogelijk te vermijden en het behandelde gebied in te smeren met minimaal factor 30 SPF.

Nazorginstructies

Uw huid heeft een intensieve peel behandeling ondergaan, waardoor het onzichtbaar of zichtbaar een herstelperiode doorloopt. Om dit proces optimaal te ondersteunen is het van belang het productadvies wat u van de huidtherapeut heeft gekregen op te volgen. Dit is belangrijk om irritatie en Post Inflammatoire Hyperpigmentatie te voorkomen en het resultaat te optimaliseren. Tot 48 uur na de behandeling dient u de ZON, zweten, zware inspanning, hete baden/douches/sauna en haarkleuring te vermijden. Totdat de huid compleet hersteld is dient u ook scrubben en pulken te vermijden. Dit kan namelijk leiden tot littekenvorming of hyperpigmentatie. 

Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met minimaal factor 30 SPF voor ten minste veertien dagen na de peelprocedure om hyperpigmentatie te voorkomen. U kunt eventueel ook aanvullend een hoed dragen ter bescherming. Het advies is om dagelijks het hele jaar door zorgvuldig met de zon om te gaan en de huid goed te beschermen. 

Gratis consult

U kunt terecht voor een informatief consult van 15-30 minuten Tijdens dit consult ontvangt u indien gewenst een passend behandelplan, evenals een indicatie van de kosten. Aanmelden kan op eenvoudige wijze, door het contactformulier in te vullen. Er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. 

Tarieven

Klik op de link voor meer informatie over de tarieven.

Vergoeding

Chemische peelings ten behoeve van acne(littekens) worden in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar hoeveel er vergoed wordt. Overige indicaties worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Heeft u vragen over chemische peelings? Vul het contactformulier in en er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. 

   

  Waarom DermEsthé?

  ___

   

  De specialist

  ___

   

  Lees ervaringen

  ___