(Acne)littekens

Home  Behandelingen / (Acne)littekens

Informatie

Littekens kunnen hinderend zijn in verschillende opzichten. Littekens in het gelaat, bijvoorbeeld ten gevolge van acne, worden veelal als cosmetisch storend ervaren. Daarnaast kunnen sommige littekens ook vervelende klachten geven, zoals een branderig en trekkend gevoel of juist erg pijnlijk zijn. Indien een litteken verkleefd is kan dit zelfs een bewegingsbeperking veroorzaken.

Hoe ontstaat een litteken?

Door verschillende oorzaken kan er een huidbeschadiging ontstaan, bijvoorbeeld na een ongeval, een operatie of een huidziekte. Na de genezing van een wond kan er schade ontstaan in de bindweefselvezels, met als gevolg een zichtbaar litteken. De gevoeligheid voor de vorming van littekens is verschillend per persoon. Verschillende factoren zijn hierop van invloed, zoals leeftijd, huidskleur, erfelijkheid en lokalisatie. 

Soorten littekens

Er zijn verschillende soorten littekens. De meest voorkomende littekens die door de huidtherapeut worden behandeld zijn littekens ten gevolge van een ontstoken acnehuid. 

 • Acnelittekens: Alle vormen van acne kunnen littekens achterlaten, maar vooral na diepe ontstekingen ontstaat er vaak littekenvorming of door het zelf uitknijpen van de ontstekingen. Na langdurige- of onbehandelde acne blijft er vaak weefselbeschadiging over. Wees er dus op tijd bij om de kans op littekens te beperken.

 • Atrofische littekens: Hierbij is er sprake van een ingezonken litteken (verdunning van de huid).

 • Hypertrofische littekens: Hierbij is er sprake van een teveel aan weefsel, waardoor het litteken verheven op de huid ligt. Vaak zijn hypertrofische littekens rood van kleur.

Behandeling

Er bestaan verschillende manieren om littekens te behandelen. Echter verdient ieder litteken een eigen aanpak. Tijdens een consult zal beoordeeld worden welke behandeling voor u geschikt is.

Behandelmogelijkheden zijn:

 • Chemische peeling: Wilt u effectief uw (acne)littekens aanpakken? De revolutionaire peelings van DermaQuest bieden veel voordelen, waaronder een optimaal herstelproces en een relatief korte herstelperiode. Lees meer…

 • Microneedling: Met de Dermapen 4™ is Microneedling opnieuw uitgevonden en is huidverbetering op het allerhoogste niveau mogelijk! Indicaties zoals (acne)littekens kunnen doeltreffend en efficiënt behandeld worden. De Dermapen 4™ biedt vele voordelen voor een nog mooier resultaat! Lees meer…

Gratis consult

U kunt terecht voor een informatief consult van 15-30 minuten Tijdens dit consult ontvangt u indien gewenst een passend behandelplan, evenals een indicatie van de kosten. Aanmelden kan op eenvoudige wijze, door het contactformulier in te vullen. Er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. 

Tarieven

Klik op de link voor meer informatie over de tarieven.

Vergoeding

Littekentherapie wordt in de meeste gevallen vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Het bedrag wat vergoed wordt varieert per zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekering hoeveel er vergoed wordt.  

Heeft u vragen over de behandeling van (acne)littekens? Vul het contactformulier in en er zal zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen. 

   

  Waarom DermEsthé?

  ___

   

  De specialist

  ___

   

  Lees ervaringen

  ___